Menu Sluiten

Huurvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor één van onze huurwoningen, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen:

Gemeenschappelijke duurzame huishouding (gezinnen en partners)

Uw bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld) dient minimaal gelijk te zijn aan 3 maal de huurprijs (huur en servicekosten). Voor tweeverdieners geldt ten aanzien van het tweede salaris een andere inkomensnorm. Het tweede inkomen wordt voor 75% meegenomen in de inkomensberekening. Deze inkomens worden per individueel geval beoordeeld. Waarborgsom: er wordt een waarborgsom ten hoogte van 3 maanden huur gevraagd, afhankelijk van uw inkomen.

Woningdelers/ Studenten

Rent a Stone verhuurt woningen aan woningdelers en studenten onder specifieke voorwaarden die kunnen verschillen per woning en per gemeente. Bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld) dient minimaal gelijk te zijn aan 3 maal de huurprijs (huur en servicekosten). Het tweede en eventuele derde inkomen wordt voor 75% meegenomen in de inkomensberekening. Deze inkomens worden per individueel geval beoordeeld. Een garantsteller kan alleen worden aangewezen als deze beschikt over voldoende financiële middelen. De garantsteller moet voldoende inkomsten overhouden na het voldoen van zijn/haar eigen maandelijkse kosten. Er kunnen meerdere garantstellers worden aangeleverd. De garantsteller(s) zullen worden opgenomen in de huurovereenkomst en zijn medeverantwoordelijk voor de huurbetalingen. Bij woningdelers of studenten (met garantstellers) kan er van 3 tot 6 maanden huur worden gevraagd.

Zelfstandig ondernemers/uitzendkrachten

Voor zelfstandig ondernemers en uitzendkrachten gelden andere inkomensberekeningen en/of aanvullende voorwaarden. Deze worden per individueel geval bekeken. Indien u zelfstandig ondernemer bent, vragen wij u een recent uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel aan te leveren en een door een erkend accountant gewaarmerkt accountantsrapport te overleggen (minimaal van de laatste twee jaarcijfers). Er zal ook een prognose (van een accountant) voor het lopende en/of aankomende jaar worden gevraagd. Daarnaast dient u er rekening mee houden dat er een waarborgsom van minimaal 3 maanden huur tot maximaal 6 maanden huur zal worden gevraagd. Dit wordt per individueel geval bekeken. Uitzendkrachten dienen minimaal in bezit te zijn van een Fase C/ fase 4 contract. Daarnaast dient u er rekening mee houden dat er een waarborgsom van minimaal 3 maanden huur tot maximaal 6 maanden huur zal worden gevraagd. Dit wordt per individueel geval bekeken.

Huurpaspoort

Bij Rent a Stone kunt u op een woning reageren door gebruik te maken van Huurpaspoort. Huurpaspoort is de meest eenvoudige en veilige manier om te reageren op een huurwoning. In slechts tien minuten kunt u als woningzoekende uw profiel geheel compleet maken. De klantacceptatie is volledig AVG-proof! U logt in met uw DigiD. U kunt medebewoners en garantstellers toewijzen.

Aanvullende informatie

U mag geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Uw inkomsten worden aangetoond doormiddel uw inlog in Huurpaspoort via Mijn UWV, MijnOverheid en belastingdienst. Er kunnen extra documenten zoals een werkgeversverklaring, verhuurdersverklaring en overige documenten worden opgevraagd. Een consumentenonderzoek is onderdeel van onze toewijzingsprocedure. Bij twijfel of u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, zal uw individuele situatie bekeken worden en kunnen er aanvullende voorwaarden gesteld worden.

Huisvestingsvergunning

Bij diverse gemeenten is er een Huisvestigingsvergunning vereist. Zie in onze omschrijving bij de betreffende woning of op de site van de gemeenten of er een huisvestingsvergunning van toepassing is.

Recht om te weigeren

Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een huurwoning. Rent a Stone behoudt zich het recht voor om potentiële gegadigden zonder opgave van redenen voor een specifieke woning te weigeren.

Valsheid in geschrifte

Valsheid in geschrifte zal door Rent a Stone niet worden getolereerd. Er zal dan ook aangifte worden gedaan bij de politie wegens Artikel 225 van het Strafrecht.
Rent a Stone doet Corona-veilige bezichtigingen. Bekijk hier onze maatregelen.