Menu Sluiten

FAQ

Onderstaand vind je antwoorden op vragen die ons het meest gesteld worden. Mocht je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden, neem contact met ons op.

Waarom moet ik mezelf eerst inschrijven/ Huurpaspoort aanmaken?

Rent a Stone en haar opdrachtgevers willen eerst een profiel van de kandidaten zien. Daarnaast kunnen wij aan de hand van deze inschrijving gelijk zien hoe serieus je bent met het zoeken naar een woning.

Ben ik kosten verschuldigd als ik mezelf inschrijf?

Nee, het inschrijven is helemaal gratis.

Mijn inschrijving/ Huurpaspoort is niet compleet, mag ik dan huren?

Nee, wij willen complete dossiers hebben voordat we een woning toewijzen. Is je dossier/ Huurpaspoort niet compleet, dan kun je bij Rent a Stone niet huren!

Ik heb geen DigiD om een Huurpaspoort aan te maken, hoe kan ik dan op een woning reageren?

Ja dat kan, mail dan je documenten naar info@rentastone.nl. Graag altijd het adres vermelden waarop je reageert. De volgende documenten hebben wij dan van je nodig:

 • Inschrijfformulier (aan te vragen via info@rentastone.nl)
 • Duidelijk leesbare kleuren kopie/kopieën van een geldige identiteitskaart of paspoort, eventuele verblijfsvergunning (voor- & achterzijde), conform richtlijnen van de Rijksoverheid. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Uittreksel Basisregistratie (Gemeentelijke Basis Administratie) alleen aanvrager.
 • Uittreksel vorige woonadressen (kunt u aanvragen bij de gemeente) alleen aanvrager.
 • Als u al een woning heeft gehuurd; verhuurdersverklaring. Alleen aanvrager.
 • Als u een koopwoning heeft; hypotheekhouders verklaring van de huidige woning. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Indien uw koopwoning is verkocht:

  • Laatste jaaropgave van de hypotheekverstrekker. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
  • Eerste 2 pagina’s van de koopovereenkomst (verkoop eigen woning). Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Echtscheidingsconvenant (wanneer gescheiden, i.v.m. extra inkomsten of uitgaven). Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).

Loondienst

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand). Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Kopie arbeidsovereenkomst. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Kopie laatste 3 maanden salarisstroken. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Kopie bankafschrift laatste 3 maanden met salarisstortingen. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Kopie bankpas/pinpas van hetzelfde rekeningnummer als uw bankafschrift. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).

Zelfstandig ondernemerschap

 • Bewijs inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand). Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Accountantsverklaringen van de afgelopen twee jaar met benoeming van het netto resultaat en prognose voor de komende 12 maanden (getekend door accountant of boekhouder). Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Kopie laatste aangifte Inkomsten-/Vennootschapsbelasting. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Kopie bankafschrift zakelijke rekening (niet ouder dan 1 maand) van laatste 3 maanden met factuurstortingen. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
 • Kopie bankafschriften met hierop zichtbaar de huurbetaling afschrijvingen van de laatste drie maandhuren. Zowel van de aanvrager als eventuele partner(s) en garantsteller(s).
Hoe wordt een woning toegewezen?

Rent a Stone zal alle gegadigden bekijken. Echter heeft degene die het snelst zijn of haar dossier/ Huurpaspoort op orde heeft (het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’) meer kans. Bij sommige woningen wil de eigenaar echter zelf een keuze maken. Dit wordt samen met ons gedaan. Zie ook op onze site de Huurvoorwaarden.

Kan ik vrijblijvend naar een openhuis komen?

Het is mogelijk om vrijblijvend naar een openhuis te komen. Echter is je kans hoger als je jezelf eerst inschrijft en een Huurpaspoort aanmaakt. Dat werkt namelijk veel sneller!

Wat zit er in de huurprijs inbegrepen?

De op onze website vermelde huurprijzen zijn altijd exclusief gas, water, elektriciteit, televisie, kabel, internet-en telefoonaansluiting, servicekosten en gemeentelijke heffingen, tenzij anders vermeld in de aanbieding of op de website. Gemeentelijke heffingen voor de huurder bestaan uit rioolrecht, afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting en in sommige gevallen polderschapbelasting. De desbetreffende gemeente kan je hier meer over vertellen.

Waarom is bij sommige woningen een huisvestingsvergunning nodig?

Als je een woning wilt huren met een huurprijs tot € 951,19, heb je in sommige gemeentes een huisvestingsvergunning nodig. Hiermee blijven goedkope en middeldure huurwoningen beschikbaar voor mensen met een inkomen dat daarbij past. Of er bij de woning van jouw keuze een Huisvestingsvergunning van toepassing is staat vermeld in de aanbiedingstekst op rentastone.nl. Voor meer informatie kun je kijken op de site van de desbetreffende gemeente.

Ik wil de woning later huren want ik wil geen dubbele lasten.

Zodra een woning vrij is, willen wij de woning uiteraard zo snel mogelijk verhuren. Leegstand kost namelijk geld. Zodra je geselecteerd bent als onze nieuwe huurder heb je indien er een huisvestingsvergunning van toepassing is nog drie weken voordat de sleuteloverdracht zal worden ingepland. Is er geen huisvestingsvergunning van toepassing dan zal de sleuteloverdacht zo snel mogelijk worden ingepland. Het is dus aan jou om dit zo goed mogelijk te overbruggen en op voorhand te regelen.

Wat is het verschil tussen gestoffeerde- en gemeubileerde woningen?

Gestoffeerde woningen zijn meestal voorzien van verlichting in elke ruimte, vloer-,wand en muurbekleding. Gemeubileerde woningen zijn buiten de stoffering ook voorzien van meubels in elke ruimte.

Huisdieren toegestaan?

Het is niet toegestaan om huisdieren te houden tenzij daar voorafgaande schriftelijke toestemming voor is gegeven door verhuurder. Na toestemming tot het houden van een huisdier gelden de volgende regels: Huisdier mag geen overlast veroorzaken. Mocht de betreffende huisdier toch overlast veroorzaken, dan dient deze te verhuizen. Alle kosten, schades en herstellingen in verband met de betreffende huisdier zijn nadrukkelijk voor de rekening van de huurder. Bij het opzeggen van de huurovereenkomst/ het verlaten van het appartement zal er schoonmaak kosten worden berekend van € 275,00 inclusief B.T.W. (zal jaarlijks geïndexeerd worden). Het appartement zal professioneel allergievrij worden gereinigd.

Moet ik mijzelf aanmelden bij leveranciers voor nutsvoorzieningen?

Als service melden wij onze aankomende huurders aan bij Easy Nuts (tenzij in de huurovereenkomst anders is overeengekomen). Easy Nuts helpen nieuwe huurders die binnen Nederland verhuizen kosteloos met het aansluiten van hun nutsvoorzieningen (stroom/ gas/ water) en diverse andere diensten in en om het huis zoals internet & bellen en eventueel ook nog woonverzekeringen. Easy Nuts kan je zeer voordelige pakketten aanbieden en is geheel vrijblijvend. Ze nemen zelf contact met je op. Mocht je hier geen gebruik van willen maken stuur dan een email naar info@rentastone.nl.

Wanneer gaat mijn huur in?

Je huur gaat in op de dag van de sleuteloverdracht (datum in je huurovereenkomst). Huur je na de 15e van de maand, dan zal ook de opvolgende maand in rekening worden gebracht.

Wat moet er betaald zijn voor de sleuteloverdracht?

Voordat je de sleutel krijgt moet het volledige bedrag (huur en waarborgsom die staat vermeld in je welkomstbrief) via een bankbetaling aan Rent a Stone zijn overgemaakt. Als dit niet het geval is, dan stellen wij de sleuteloverdracht uit. Je blijft wel de verschuldigde huur aan ons schuldig. De hoogte van de waarborgsom staat altijd bij de betreffende woning op onze site vermeld.

Hoe verloopt de sleuteloverdracht?

Als alle betalingen zijn afgerond dan zien wij je op de afgesproken datum en tijd (zoals vermeld in je welkomstbrief) bij de woning die je gaat huren. Daar doen wij gezamenlijk de begininspectie en de sleuteloverdracht. Deze begininspectie zal worden opgesteld doormiddel een van een digitaal rapport. Wij lopen alle ruimtes door en nemen eventuele gebreken of opmerkingen samen in het rapport op. Ook worden er foto’s toegevoegd. De meterstanden worden opgenomen en in het rapport genoteerd. Zodra het rapport compleet is ingevuld en ondertekend, sturen wij deze per email naar je toe.

Rent a Stone doet Corona-veilige bezichtigingen. Bekijk hier onze maatregelen.